På eventyr med en mega yacht

Aqaba-bugtens azurblå hav, som står i skærende kontrast til de omkringliggende gyldne bjerge, glimter smukt i solen – og vidner om det eventyr, der ligger foran Gitte Kühn fra Gaia Travel.

En rejse fra Jordans eneste havneby, Aqaba, til Hurghada i Egypten, med mega yachten Emerald Azzurra, som de kommende dage danner ramme om en uforlignelig oplevelse for kun 100 gæster ombord.

Læs Gittes rejseberetning – og lad dig inspirere til din egen drømmerejse.

Storslåede Petra

Jeg har allerede opholdt mig i Aqaba et par dage. For at akklimatisere mig, og for at udnytte muligheden for at opleve Petra, den på alle måder enestående arkæologisk perle med sine imponerende klippesnit, smukke farvespil og historiske ruiner, som ligger kun et par timers kørsel fra Aqaba.                                                        Der kan arrangeres besøg både om dagen og om aftenen, men man skal være forberedt på, at det er en forholdsvis lang gåtur, bl.a. igennem en lang smal kløft. Men det er alle ’strabadserne’ værd og en helt uforglemmelig oplevelse, man simpelthen skal unde sig selv, hvis man er på de kanter.

Som at rejse med sin egen yacht

Nu går turen imidlertid videre sydover gennem Aqaba-bugten og Det Røde Hav til Egypten med Emerald Azzurra.

Og jeg kan mærke, hvordan forventningens glæde bliver omsat til virkelighed allerede på kajen i Aqaba, hvor besætningen møder os med et glas boblende champagne, som en forfriskende prolog til den overdådige rejse, der venter.

Ombord venter en virkelig eksklusiv oplevelse, som jeg bedst kan beskrive, må føles som at rejse med sin egen private yacht. Eksklusivt. Intimt. Storslået.
Med en maksimumkapacitet på blot 100 gæster er enhver centimeter på Emerald Azzurra designet ned til mindste detalje med øje for gæsternes komfort og fornøjelse – alt sammen i udsøgte materialer og finish. Min rummelige suite ligger på dæk fire og så ’tæt på’ havoverfladen, at det giver mig en nærmest symbiotisk forbindelse med det krystalklare vand.

Med lidt god fantasi kan jeg fra min balkon næsten røre havoverfladen med fingerspidserne. En følelse, jeg får mange gange de efterfølgende dage, fordi skibets størrelse gør, at man føler sig forbundet med elementerne på en helt unik måde.

Mere end ’bare’ et skib

Som dagene går, slår det mig, at Emerald Azzurra ikke ’blot’ er et skib men en flydende oase med mange muligheder for afslapning. Alt spiller bare.

Poolbaren og restauranten tilbyder udsøgte måltider, som enten kan indtages i behagelig skygge på dækket eller indendørs i restauranten – og jeg fornøjes især over den dygtige guitarist, som flere gange om dagen sørger for et behageligt lydspor til livet ombord.

Besætningen gør i det hele taget alt for at sikre, at alle vores behov bliver imødekommet på højeste niveau, og understøtter konstant den enestående oplevelse, det er at sejle med et skib af denne beskedne størrelse.

Plads til reflektion

Selvom man sejler med en mega yacht, er det hverken påkrævet eller forventet, at man forlader sin personlige comfort zone.

Man behøver med andre ord ikke være synderligt socialt anlagt for at rejse med. For selvom skibet er intimt, er det samtidig rummeligt med rolige områder, roomservice og muligheder for dem, der foretrækker fred og ro på rejsen – mens der også er rige muligheder for at skabe nye bekendtskaber, hvis man foretrækker det.

Det vigtigste er, at man nyder rejsen.

Aldrig et kedeligt øjeblik ombord

Skulle man få lyst til andet end blot at sippe til sin kølige drink og nyde de smukke udsigter fra dækket til er der rige muligheder ombord. En tur i poolen, dybdegående massage, ansigtsbehandlinger eller en frisk morgentræning i det veludstyret fitnesscenter.

På udvalgte dage kaster kaptajnen sågar anker til en spektakulær svømmepause, hvor man kan bruge skibets marinaplatform som afsæt for stand-up paddleboard og SEABOB-ture eller simpelthen bare ligge under solen på en flydende måtte og nyde livet.

Storslåede oplevelser på landjorden

Som gæst på Emerald Azzurra er man også garanteret storslåede oplevelser på landjorden.

Med i prisen er nemlig 2-3 udflugter om ugen på udvalgte destinationer, skibet anløber, og med udflugtsprogram ombord kan man sagtens tilkøbe sig andre oplevelser eller blot gå på opdagelse på egen hånd.

For mit vedkommende blev til et herligt gensyn med pyramiderne i Cairo, og dem er det som bekendt ikke svært at blive imponeret af.

En episk rejse

Som rejsen nærmer sig sin slutning er jeg fyldt med nye indtryk, masser af oplevelser – og et par nye bekendtskaber. Det har været en helt vidunderlig tur.

Jeg glæder mig til at denne oplevelse med vores kunder og inspirere dem til at gøre mig kunsten efter.

Rejs med Emerald Azurra til Seychellerne

Paradis på jord. Så kort kan Seychellerne beskrives. Oplev de frodige regnskove, krystalklare farvande med farverige koraller, havskildpadder, og tropiske fisk på en vidunderlig rejse med Emerald Azzura.

Læs mere om turen her.