For fulde sejl til Bahamas

Det er hårdt arbejde, men nogen skal jo gøre det. Gaia Travels Jesper Boas Smith har været en tur i Bahamas med verdens p.t. største sejlskib, Sea Cloud Spirit, fra Sea Cloud Cruises. Her er den helt rigtige maritime stemning – i smuk kombination med udsøgt service og interiør.

Læs om hans rejse fra Miamis pulserende liv til nogle af verdens bedste strande, hvor han møder Exumas berømte svømmende grise undervejs.

Rejsen gennemføres kun én gang om året – se turen for 2025 her.

Der var engang ...

Lad det være sagt med det samme: Efter at have tilbragt mere end 1.200 dage til søs og rejst verden rundt skal der en del til at imponere mig.

I min tid har jeg oplevet en lang række uspolerede lande og destinationer. Lokal charme, vidunderlige steder og eksklusive øer som Mustique Island og St. Barth, hvor de små Sea Goddess-skibe dengang kunne ligge til kaj i havnen. 

Også de små øer i Asien som Komodo, Spice Island og Flores samt Thursday Island har jeg besøgt. Og Lizard Island, Low Isles og Hayman Island omkring Barrier Reef i Australien, samt de større kystlinjer, bl.a. langs Vietnam.

I slutningen af 80’erne kom Seabourn og Silversea med skibe, der var store nok til at sejle over South Pacific, så man kunne opleve strandene i Ny Kaledonien, Tonga, Samoa, Fiji, Marquesas-øerne og Bora Bora.
 
Dengang var der ikke rigtig asfalteret på Bali, og der var endnu ikke en lufthavn på Sulawesi ved Toroja Land. Dengang var skibenes gæster en attraktion for lokalbefolkningen – og ikke den anden vej rundt. Men det meste ændrede sig hurtigt, efterhånden som masseturismen kom snigende. 
 
En dejlig uspoleret strand, som f.eks. Champagne Beach på Vanuatu, er bare ikke helt så dejlig, når man skal dele den med 2.000 andre.

Uspolerede lande og destinationer

De sidste 25-30 år må jeg tilstå, at der har været langt mellem nye ”aha-oplevelser” – og en uspoleret strand, i ordets oprindelige betydning. 

Altså lige indtil min tur til Bahamas i marts 2023 med Sea Cloud Spirit. For det smukke sejlskib anløb netop ikke Nassau, men holdt sig langt derfra.

På de mindre besøgte øer gemmer der sig mange vidunderlige, øde og uspolerede strande af den bedste slags. Den slags strande, tankerne ledes hen på, hver gang talen falder på Bounty Land. 

Tænk, at den slags steder findes endnu – det er til at blive helt høj over.

 

Miami tur/retur

De fleste vælger at begynde deres ferie til Bahamas med en eller flere overnatninger i Ft. Laudedale eller Miami. Men opholdet i Miami kan være en støjende oplevelse med alt for mange turister – og et prisniveau, der kan ødelægge feriehumøret for de fleste.

Eventyret begynder derfor først for alvor med udsejlingen fra Port of Miami. Her maler solnedgangen med alle farver i den orangerøde palet og danner den smukkeste baggrund over Miamis skyline og Miami Beach. Så er vi på vej mod paradisets strande!

Roen begynder at indfinde sig i takt med, at civilisationen udskiftes med frisk havluft tilsat fantastisk service og udsigt til flere af verdens bedste uberørte strande. Lange strækninger af hvidt puddersand, der bugter sig ud i det turkise, varme vand. Uden et menneske i sigte.

 

Ombord på Sea Cloud Spirit

Suiterne ombord på Sea Cloud Spirit er alle udvendige, rummelige og med lækre, moderne badeværelser. Jeg kender ikke andre sejlskibe, der tilbyder balkonsuiter. Men Sea Cloud Spirit gør. Og min suite var superlækker, selvom den måske ikke var helt så stor som på et traditionelt skib.

Men faktisk er det begrænset, hvor meget man opholder sig i sin suite. Man – eller i hvert fald jeg – ville helst være ude på dækkene. Nyde klimaet og udsigten. Og opleve stemningen, der bogstaveligt talt er helt i top, når besætningen behændigt klatrer op i de 3 master, og de 28 sejl sættes manuelt. Herefter glider skibet stille gennem vandet, helt uden brug af hovedmotor og propeller. 

Samlingspunktet ombord er agterdækket, hvor der er frisk luft og udsigt i rigt mål. Pladsen er sval og skyggefuld, og roen afbrydes kun, når en tjener kommer og spørger, om man mangler noget. Agterdækket fungerer også som populær alternativ restaurant og udendørs cocktailbar. Og som bonus er her et velfungerende Wi-Fi-signal, der gør det muligt at poste det ene misundelsesvækkende foto efter det andet.

 

Ypperlig service og spændende aktiviteter

Skibets venlige besætning leverer personlig service af højeste kaliber, hvilket bidrager til den gode stemning. Ombord er der aldrig et kedeligt øjeblik – skibet arrangerer nemlig en række aktiviteter, der kan være alt fra uannoncerede ture i zodiac-gummibåde rundt om skibet til svømmeture direkte fra skibets lille platform, solnedgangs-cocktails på et resort eller en dag på en af de mange fantastiske strande inkl. caribisk frokost. 

Exumas svømmende grise

Det kan godt være, at grise ikke kan flyve, men de kan til gengæld svømme. Og det gør de i stor stil på Exumas, hvor vi fik mulighed for at gå i land og besøge de berømte svømmende grise, der boltrer sig som … ja, grise i vandet. Arrangementet er et landarrangement, der bør bookes i forvejen. 

Uden mad ...

Gastronomien er, ligesom alt øvrigt på skibet, af høj kvalitet. Middagen skifter mellem faste menuer på 4-5 retter med frit valg af hovedret og desserter og store BBQ-aftener på agterdækket, mens morgenmad og frokost er traditionel buffet med varme retter, fisk, kød og altid en stor salatbuffet. Hertil et særdeles fristende udvalg af kager og desserter.

Ved flere lejligheder serveres der desuden caviar direkte fra dåsen, lige som der er wagyu-kød og friskfanget fisk på menuen.

... og drikke

Til frokost og middag serveres der udvalgte vine (indeholdt i prisen). Min favoritvin, Pinot Noir, var ikke ombord, da jeg spurgte efter den første aften, men det problem blev fikset efter første havn. Besætningen på Sea Cloud Spirit bemærker den slags detaljer

Det lykkedes mig alligevel at få en glimrende Pinot Noir vin til den første middag, da det naturligvis også er muligt at tilkøbe udvalgte vine fra skibets Premium-vinkort. Prisen lød på ca. 70 $, men den fremgik ikke ved den afsluttende afregning. Jeg havde angiveligt en onboard-credit, hvilket ikke lige var gået op for mig. 

Det viste sig, at min suite også havde gratis vask. Men på samme måde som man aldrig når at læse instruktionsbogen til bilen, når man jo heller aldrig at læse alle papirerne i suiten. Jeg gjorde i hvert fald ikke, men vil huske det til næste gang.

 

Ultimativ afslapning

Efter 11 dage ombord på Sea Cloud Spirit var jeg afslappet som aldrig før. Faktisk vil jeg gå så vidt som at sige, at en sådan rejse til Bahamas er den ultimative afslappende oplevelse til øde strande og stille steder, det kun er de få forundt at besøge.

Jeg rejste i marts måned – et perfekt tidspunkt rent vejrmæssigt.

Vil du også på en enestående rejse til Bahamas med Sea Cloud Spirit? Så læs mere her.