Cunard

Historisk rederi med stolte traditioner

Få rederier formår at skabe den helt rette balance mellem tradition og fornyelse som Cunard, der startede tilbage i 1840 med at transportere passagerer og post over Atlanten på dampskibe. Selvom der gennem årene er kommet et hav af spændende destinationer til, er netop de transatlantiske ”crossings” til og fra New York med verdens eneste oceanliner, Queen Mary 2, en unik oplevelse, som er på manges ønskeliste.

På Cunards skibe holdes stolte maritime traditioner i hævd. Nyd de brede promenadedæk eller afternoon tea serveret i det smukke Queens Room, hvor tjenere i hvidt serverer de fineste fingersandwich og kager, samt Cunards berømte friskbagte scones med clotted cream og syltetøj – alt sammen til tonerne fra et klassisk strygeorkester, en pianist eller harpespiller. 

Et af højdepunkterne ombord er de populære tematiske aftener, hvor samlingspunktet er Queens Room. På de transatlantiske ”crossings” er der fortsat et par formelle aftener, hvor Princess Grill, Queens Grill og Britannia Restaurant får en helt særlig stemning, når gæsterne er iført festtøj, smoking, selskabskjoler og et stort bigband spiller op. Alt forstærkes med Cunards ”White Star Service” og den elegante indretning. Mange gæster vender tilbage til år efter år.

Med plads til mellem 2.081 og 3000 gæster hører Cunards skibe til de lidt større, og du kan derfor nyde godt af at væld af faciliteter og aktiviteter om bord. Der er adskillige forrygende restauranter, caféer og barer at vælge imellem, foruden roomservice. Deltag i en yoga- eller spinningtime, nyd en massage i spaen, prøv lykken i kasinoet eller fordyb dig i en af bibliotekets mange bøger.

Fakta om Cunard

Antal skibe: 3 (+ Queen Anne, som indsættes i 2024)
Destinationer: Hele verden samt jordomsejlinger og transatlantiske sejladser

Dresscode: Gælder i indendørs barer, lounges og hovedrestauranter (kun til middag)

Der er generelt ikke tvungen dress-kode i udvalgte alternative eller udendørs restauranter.

Jeans, klip-klapper, t-shirts og korte bukser er ikke ønsket i restauranterne om aftenen.

Elegant Casual: Skjorte med jakke (evt. uden slips)
2 aftener om ugen på et 7 nætters krydstogt er der: Galla: Smoking eller mørkt jakkesæt med slips